• 9381 7441

Ny podkastserie om smittefrykt under koronapandemien

Hør Smittefrykt Episode 1 - Hvordan håndtere smittefrykt i koronatiden?
Hør Smittefrykt Episode 2 - Å leve med OCD under koronapandemien
Hør Smittefrykt Episode 3 - Hvordan drive OCD behandling under pandemien?
Hvor går grensen mellom naturlig smittefrykt og den fryktbaserte tvangslidelsen OCD? I den nye podkastserien SMITTEFRYKT møter programleder Anne Grosvold psykologspesialistene Bjarne Hansen og Kristen Hagen. De har i mer enn femten år jobbet med den fryktbaserte lidelsen OCD.

Hvordan forholder vi oss til smittevernreglene? Hvor går grensen mellom rasjonelle handlinger og de som er basert på frykt og følelser? Psykologspesialistene Bjarne Hansen og Kristen Hagen jobber til daglig med tvangslidelsen OCD og vet mye om fryktbaserte lidelser. -Poenget er ikke hvor ofte du vasker hendene, men om vaskingen er basert på gode hygieneregler eller irrasjonell frykt, sier Kristen Hagen.

Å ivareta smittevernrådene, opprettholde rutiner og ta vare på oss selv og de vi er glad i. Det er et viktig fokus i serien som både retter seg mot allmennheten, de som har eller har hatt OCD, pårørende, samt behandlere og helsepersonell.

-Ta to skritt tilbake, vurder om handlingene dine er rasjonelle. Dersom handlingene dine er motivert av irrasjonell frykt kan det bli utfordrende, sier psykologspesialist Bjarne Hansen. Kristen Hagen poengterer at det er en skummel vei å gå, og skulle lage sine egne regler for smittevern og smittebekjempelse.

-Vi må stole på myndighetenes råd, sier Hagen. Podkastserien består av tre episoder a 20 min og er produsert av Cynergi AS i samarbeid med Norsk OCD Forening ANANKE med støtte fra stiftelsen DAM.

Kontakt:
Sidsel Myhr, Norsk OCD Forening ANANKE, mobil 938 17 441 , epost:
Produsent Jarle Eskedal, mobil 905 06 0 15, epost:
artworks-cxambdw79lcill1l-ouxl9q-t500x500.jpg
This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
©2021 Ananke. All Rights Reserved.

Search